Handigolf

Golf är en fantastisk fritidsaktivitet och sport för personer med funktionsnedsättning.

Skogaby Golfklubb i Laholm erbjuder träning och social aktivitet för alla med funktionsvariation.

21 april 2018 kommer vi att starta upp Handigolfsäsongen med en introduktionsdag. Vi träffas 13:00 för att prova golf genom praktiska övningar, en enkel puttningstävling och fika. Vi avslutar med en prisutdelning och räknar med att vara klara strax efter 15:00

Funktionsnedsättning eller inte – alla som vill ska kunna identifiera sig som golfare och det är en betydelsefull uppgift för Golfsverige att hjälpa alla spelare i denna process.

Handigolf handlar om golf utifrån personens egna förutsättningar och är en fantastisk källa att hämta kraft, inspiration och glädje ifrån.

Skogaby Golfklubb arrangerar Handigolf med syfte att underlätta för alla att:

• Regelbundet träffa likasinnade
  • Leka med boll och klubba
  • Träna upp samordning och kontroll av rörelsemönster.

Träna golf

Varje lördag erbjuder Skogaby Golfklubb träningsmöjligheter för intresserade av Handigolf.

Seniorer, samling vid Golfshopen varje lördag kl. 13:30 – då finns där klubbmedlemmar som hjälper till med allt praktiskt. Vi tränar och provar på olika delar av golf.

Juniorer träffas varannan lördag 12:30, samling vid golfshopen. Vi leker, tränar golf och umgås.

Har man inte utrusning så kan deltagarna låna av golfklubben.

Många startar med en lunch innan i vår välrenommerade restaurang. Eller varför inte en gemensam fika efteråt.

Kontaktpersoner

Vill man träna vid andra tillfällen så kontaktar man Handigolfs kontaktpersoner:

Calle Beckman, 0721 82 00 34, cgbeckman@gmail.com

Man kan även delta i trivselgolfen på tisdagar med samling 17:45, ingen anmälan behövs. Man spelar så många hål man orkar.

Kontaktpersoner

Calle Beckman, 0721 82 00 34, cgbeckman@gmail.com